Dünyanın öncü cam endüstrisi konferansı GPD (Glass Performance Days)

YENİLİKLERİN ÖNCÜSÜ

Dünyanın öncü cam endüstrisi konferansı GPD (Glass Performance Days), bölgesel etkinlikler ayağını, 7 – 10 Mart, 2018 tarihlerinde 4. kez İstanbul’da düzenliyor. Avrasya Pencere, Cam ve Kapı Fuarı ile birlikte gerçekleşecek GPD programı, camın tasarımı, kullanımı ve işlenmesindeki yeniliklere özel bir vurgu yapacak.

Teknoloji ve bilgiyi paylaşarak yaymanın bir GPD geleneği olduğunu belirten GPD Yönetim Kurulu Başkanı Jorma Vitkala, bu yıl geçen yıllardan farklı olarak, yeni teknolojinin verimli bir şekilde tanıtımını sağlamayı amaçlayan İnovasyon Köşesi etrafında konumlandırılmış, fuar sergi alanı içinde yer alan bir etkinlik planladıklarını belirtiyor. “Bu yeni düzenleme ile start-up firmalar ve tanınmış markalar en son yenilikleri hem seminer hem fuar katılımcılarına sunma fırsatı bulacaklar. GPD semineri ve Inovasyon Köşesi tüm fuar ziyaretçilerine ücretsiz olacak. Bu inovasyon etkinliğinde yer almak veya konuşmacı olmak isteyen herkesi, özet sunumlarını ve önerilerini web sitemiz üzerinden bizimle paylaşmaya davet ediyoruz. Talep üzerine start-up firmalar ve araştırma enstitüleri için katılım desteğimiz de olacaktır.”

İstanbul’da Orijinal Konseptler

GPD İstanbul 2018, İstanbul’da düzenlenen önceki üç etkinliğe kıyasla oldukça farklı olacak.  Etkinlik yeni bir alanda, yeni bir zaman çizelgesine bağlı kalınarak düzenlenecek. GPD artık fuar alanının içinde, inovasyon alanı ile entegre halde düzenleniyor. Daha önceki etkinliklerin 200-300 civarında katılımcısının olduğunu varsayarsak, 90’dan fazla ülkeden 60.000’in üzerinde ziyaretçiye ev sahipliği yapan bir fuarla iç içe yapılacak seminere katılımın daha yüksek olacağı çok açık.

Jorma Vitkala Avrasya bölgesine uyarlanmış bir GPD için yoğun ilgi gözlemlediklerini belirtiyor. “2018’de geçmiş yılları yakalayan bir katılım bekliyoruz, son 3 yılın katılımcılarını dikkate aldığımızda bu etkinlik sonunda, bölgeden toplam 1.000’in üzerinde cam endüstrisi profesyoneli cam dünyasına dair mesajlarımızı paylaşmış veya bilgi havuzumuza katkıda bulunmuş olacak. Bu bölge koşullarına uygun ancak aynı zamanda cam endüstrisindeki son gelişmeleri de kapsayan bir program oluşturmamızı sağlayacak. Yeni trendler, teknolojiler ve uygulamalar hakkında sunumların İngilizce/Türkçe simültane tercüme ile gerçekleşmesi etkinliğin verimini arttırıyor. Katılımcıları, mimari ve yapısal tasarım konularından kullanılan cam tipleri hakkında bilgilere çeşitleri vaka çalışmaları bekliyor. Cam işleme firmaları da operasyonlarının kalite ve karlılığını arttıracak cam işleme teknolojileri hakkında bilgilerden faydalanabilecekler. ”

“Yakın zamanda Şişecam’ın organize ettiği bir ICG (Uluslararası Cam Komisyonu) konferansına oturum başkanı olarak katılma şansım oldu. Bu vesileyle tüm dünya pazarları ve trendleri üzerine genel bir GPD 2017 özeti paylaşımında bulundum ve 2018’de İstanbul’da gerçekleşecek etkinliğimizde kullanılacak çok sayıda değerli geri bildirim aldım. ICG konferansına katılan çok sayıda uluslararası konuşmacı Avrasya’nın ticaret merkezindeki heyecan verici ve profesyonel atmosferden çok etkilendiler. Yenilik ve gelişime gösterilen samimi ilgi özellikle takdire şayandı.“

Bir bakışta GPD (Glass Performance Days)

GPD ilk kez 1992 yılında düzenlendi. O günden günümüze 3.200’ün üzerinde sunum Finlandiya’daki 16 konferans ve farklı bölgesel buluşmalarda paylaşıldı. 1.180 konuşmacı ve 14.600’ün üzerinde cam endüstrisi profesyoneli bu etkinliklere katılım gösterdi. 10.000 sayfadan fazla teknik bilgi yayınlandı.

GPD Faaliyet Elektronik Kitabı konferansların tüm dokümantasyonu ile birlikte yayınlandı ve aşağıdaki link üzerinden erişime açık.

Cam endüstrisi hakkında ileri düzeyde bilgiyi bu linklerden indirebilirsiniz:
 GPD 2017 ebook      -     High Rise 2017      -     Anisotropy 2017

GPD hakkında daha fazla bilgi için www.gpd.fi sitesini ziyaret edebilirsiniz.
ÖNCEKİ SAYFAYA GERİ DÖN